Svenska spel

Vad innebär Gräsroten? Svenska Spel delar årligen ut 50 miljoner kronor till RF-anslutna idrottsföreningar runt om i landet - pengar som i första hand ska användas till föreningarnas ungdomssatsningar.

Hur pengarna fördelas mellan föreningarna avgör Svenska Spels kunder. Gräsroten gäller för alla Svenska Spels spel som du registrerar med ditt Spelkort (undantaget Poker och Bolagsspel på svenskaspel.se) oavsett om du spelar i spelbutiken, på webben eller i mobilen. Du kan välja att stödja upp till tre föreningar.

För varje spelad krona tiodubblas antalet poäng - som i sin tur delas ut till de föreningar som man valt att stödja. Poängen samlas in under ett år - insamlingsperioden är 1 oktober till 30 september. Efter periodens slut fördelar Svenska Spel 50 miljoner kronor till föreningarna proportionerligt efter hur stor andel av den totalt utdelade poängsumman som föreningarna har erhållit under året.

Hur väljer jag förening som jag vill stötta?

Du som har ett Spelkort väljer upp till tre föreningar som du vill stödja. Du kan göra dina val på svenskaspel.se/grasroten (mobil, dator, surfplatta), i din spelbutik, eller genom att ringa Kundservice på 0770 - 11 11 11.

Kan jag välja att byta föreningar som jag stöder?

Ja, när som helst och hur ofta du vill. Du kan dock inte ta tillbaka poäng som du redan delat ut. Men det går bra att välja nya föreningar som då får de poäng du framöver genererar genom ditt spelande med Spelkortet. Du gör detta på svenskaspel.se/grasroten (mobil, dator, surfplatta) eller genom att ringa Kundservice på 0770 - 11 11 11.